Qui som

Abans de saber qui som una breu passejada pel passat, ell ens ha dut al futur i sense ell no tindríem raó de ser: 

Era l’any 1965 quan un petit grup d’amics recolzant a l’Esteve, van pujar a Montserrat caminant. L’any següent hi van tornar i a l’altre i a l’altre… Uns caminaven, altres donaven suport amb els seus cotxes. Sortien un dissabte a la tarda per recórrer la carretera fins a Martorell, allà feien una aturada per sopar, descansaven i a continuar fins a Collbató que tornaven a fer una petita aturada a esperar l’hora de l’alba. Entre dos llums iniciaven l’ascens de la muntanya pel camí de la cova fins al monestir de Montserrat. 

Així, any rere any, sense parar, cada any s’hi afegia més gent, molta gent, tanta que van arribar a ser més de tres-cents. Però l’augment del nombre de gent no era la dificultat, cada any aprenien a coordinar-se millor, van fer escola. El problema va arribar amb la transformació viària. La carretera que van començar a recórrer aquell 1965 ja no era la mateixa, van començar a construir grans carreteres amb grans cruïlles en què els vehicles circulaven a gran velocitat, en bona part la nacional es va convertir en autovia amb un bon voral prohibit per a vianants. Ja no era el mateix, o si, pot ser el camí es transformava, però l’essència continuava sent la mateixa, el mateix neguit a l’hora de sortir, el mateix patir durant el camí, el mateix destí, les mateixes il·lusions… això continuava per l’Esteve, per aquells amics, pel primer que se li va ocorre agafar el seu cotxe i acompanyar-los, pels primers tres-cents, pels que van amb una promesa al cor, pels que ho tenen com una tradició, pels que tenen els reptes als peus, pels que vindran, per tots nosaltres havia de continuar. 

A principis dels anys 90 un altre grup d’amics que havien estat donant suport a l’Esteve i la Jasmina, van anar agafant el relleu i en el 2003 van fundar l’entitat per continuar el llegat i la tradició iniciada aquell 1965. 

Colla de caminants Francesc Lasarte

És una entitat sense ànim de lucre nascuda a Gavà l’any 2003, com a resultat de l’evolució de la caminada popular fins a l’abadia de Montserrat, sorgida, espontàniament, en els anys seixanta per gent del poble.

La nostra feina consisteix a organitzar cada un dels detalls i donar el suport necessari als gavanencs i gavanenques, i a qui ens vulgui acompanyar, sigui quina sigui la seva raó, caminant a Montserrat.

L’associació es compon de voluntaris formant el principal actiu de l’entitat que, recolzat amb col·laboradors com l’Ajuntament de Gavà, i amb acompanyament d’empreses privades, comerços locals i particulars, organitzen l’activitat principal de l’entitat que és l’A Peu Gavà Montserrat.

Un altre de les activitats que ha organitzat l’entitat és la Passejada de tardor, sent la primera sortida a l’any 2010 i que consisteix en una sortida per un entorn proper per gaudir d’aquesta època de l’any i el seu paisatge. Aquesta passejada no és anual, sorgeix espontàniament i a l’actualitat està aturada per falta de voluntaris per organitzar.

Fa uns anys l’entitat va formar part junt amb els Amics del Museu de Gavà, l’Associació Esportiva EXPI, el Centre d’Estudis de Gavà i la Unió Muntanyenca Eramprunyà, del projecte 21RG, un repte inspirat en el llibre “21 Recorreguts per fer a peu, corrent i en BTT” d’en Miquel Sans. 

L’entitat també té una vessant solidària col·laborant en mercats sol·lidaris i l’entitat Càritas.

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers, la finalitat és millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si canvia d'opinió pot canviar la configuració sobre l'ús de les mateixes, i obtenir més informació sobre aquestes aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies