Qui som

Abans de saber qui som una breu passejada pel passat, perquè sense ell nosaltres no tindríem raó de ser:

Era l’any 1964 quan un grup petit d’amics recolzant a l’Esteva, van pujar a Montserrat caminant. L’any següent hi van tornar i a l’altre i a l’altre… Uns caminaven, altres donaven suport amb els seus cotxes. Sortien un dissabte a la tarda per recórrer la carretera fins a Martorell, allà feien una aturada per sopar, descansaven i a continuar fins a Collbató que tornaven a fer una petita aturada a esperar l’hora de l’alba. Entre dos llums iniciaven l’ascens de la muntanya pel camí de la cova fins el monestir de Montserrat.

Així, any rere any, sense parar, cada any s’hi afegia més gent, molta gent, tanta que van arribar a ser més de tres-cents. Però l’augment del nombre de gent no era la dificultat, cada any aprenien a coordinar-se millor, van fer escola. El problema va arribar amb la transformació viària. La carretera que van començar a recorre aquell 1964 ja no era la mateixa, van començar a construir grans carreteres amb grans cruïlles en les que els vehicles hi circulaven a gran velocitat, en bona part la nacional es va convertir en autovia amb un bon voral prohibit per a vianants. Ja no era el mateix, o si, pot ser el camí es transformava però l’essència continuava sent la mateixa, el mateix neguit a l’hora se sortir, el mateix patir durant el camí, el mateix destí, les mateixes il·lusions… això continuava per l’Esteve, per aquells amics, pel primer que se li va ocorre agafar el seu cotxe i acompanyar-los, pels primers tres-cents, pels que van amb una  promesa al cor, pels que ho tenen com una tradició, pels que tenen els reptes als peus, pels que vindran, per tots nosaltres havia de continuar.

A principis dels anys 90 un altre grup d’amics que havien estat donant suport a l’Esteva i la Jasmina durant anys van anar agafant el relleu i al 2003 van fundar l’entitat per continuar el llegat i la tradició iniciada aquell 1964.

Colla de caminants Francesc Lasarte

És una entitat sense ànim de lucre amb l’encàrrec principal d’organitzar cada any, al voltant del mes d’abril, una caminada de Gavà a Montserrat continuant amb la tradicional que es va iniciar l’any 1964.

Un altre de les activitats de l’entitat és la Passejada de tardor, sent la primera sortida a l’any 2010 i que consisteix en una sortida per un entorn proper per gaudir d’aquesta època de l’any i el seu paisatge.

Fa uns anys l’entitat va formar part junt amb els Amics del Museu de Gavà, l’Associació Esportiva EXPI, el Centre d’Estudis de Gavà i la Unió Muntanyenca Eramprunyà, del projecte 21RG, un repte inspirat en el llibre 21 Recorreguts per fer a peu, corrent i en BTT”d’en Miquel Sans. 

L’entitat també té una vessant solidària col·laborant en mercats i l’entitat Càritas.

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers, la finalitat és millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si canvia d'opinió pot canviar la configuració sobre l'ús de les mateixes, i obtenir més informació sobre aquestes aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies