Consells

Ja sabeu que l’organització posa a la vostra disposició una furgoneta perquè deixeu les vostres coses que no siguin necessàries per caminar i que podeu recollir a cada una de les parades que es fan Martorell – Collbató-Montserrat. A la bossa o motxilla ha d’anar tot, la manta, sac, roba, etc. tot dins de la bossa i tancada, i si va identificada amb el vostre nom o alguna cosa destacable millor que millor, d’aquesta manera serà molt més fàcil agafar-la de la furgo i no ens deixarem res oblidat. Si no us hi cap en una, també podeu portar dues però petites. 

Us recordem que durant el trajecte no hi podreu accedir, ja que encara que faci alguna aturada va directe al punt de descans per acomodar el lloc per a quan arribeu ho trobeu tot a punt. 

Què he de dur a la bossa?

Tot el que cregueu oportú, però sense passar-se i clar tot dependrà del temps que hi hagi previst, però és primavera i no se sap mai. 

Com que no és una marxa de resistència i anem fent aturades, que per a molts de vosaltres seran llargues, podeu portar un sac de dormir i encara que no sigueu de dormir agafeu també una manta o l’estoreta per poder seure a sopar o canviar-se.  

La roba de recanvi és aconsellable per dos motius, un perquè reconforta canviar-se encara que sigui en arribar a Montserrat si no voleu fer-ho a cada parada i dos per si a la previsió del temps donessin la possibilitat d’algun xàfec. Sobra dir que la roba d’abrigar mai fa nosa prop d’un riu o en mig de la muntanya encara que no sigui a ple Pirineu.  

També podeu portar una petita farmaciola amb allò que sabeu que us va bé o la medicació si l’heu de prendre. Amb això i els quatre efectes personals ja en teniu prou. 

Què he de dur a mà des de la sortida?

Des de la sortida i posat en un lloc visible el carnet que us dona l’organització i l’armilla o si no pot ser una peça de roba reflectant, però no una dessuadora que puc treure i posar ni tampoc un puntet a la màniga, ha de ser ben visible en tot el camí. 

Encara que penseu que no el necessiteu, un lot amb piles noves o la bateria ben carregada per assegurar-vos que la teniu a punt per a quan la pugueu necessitar, la nit és fosca i qui sap en quin moment ens farà falta un punt de llum o indicar on sou. El lot no és tan sols per saber què trepitgem és útil per senyalitzar, sobretot a vehicles, que hi ha algú caminant a prop. 

Sortim a les sis de la tarda amb el sol picant de valent, però no oblideu que mentre anem vorejant el riu aquest sol baixarà i deixarà de picar, un polar no gaire gruixut que podeu dur lligat a la cintura o dins una motxilla amb vosaltres serà una molt bona decisió. També pot ser una dessuadora, o qualsevol altre peça de roba (que no sigui plàstic) no molt gruixuda segons el fredolic que sigueu us ajudarà que la suor no es refredi i us donarà escalf. 

A la petita motxilla també hi podeu portar un impermeable, sense fer propaganda proposem visitar un basar qualsevol, d’aquells que són econòmics, allà trobareu uns que venen molt ben plegats i no pesen gens, clar que tot depèn de la previsió meteorològica, però un per si de cas pot prevenir molts ensurts. 

Si sou dels que beveu sovint podeu dur una botelleta per anar reomplint en els punts d’avituallament que us anireu trobant en tot el camí. I si sou de menjar o addictes a barretes energètiques podeu portar alguna cosa per anar picant. 

Qui millor que vosaltres per decidir quins efectes personals heu de dur amb vosaltres, el més aconsellable és no portar molta cosa per no tenir la temptació de deixar el pes que ens sobra a un dels cotxes dels voluntaris, no sabem mai quan ens els podem retrobar. 

M’interessa, què he de fer?

A part de llegir tots els apartats d’aquest web, tot el més interessant del blog i la normativa del A Peu Gavà-Montserrat, anar directament a fer la inscripció des del web o presencialment. Des del web a l’apartat inscripcions i presencialment al lloc que i les dates que s’anunciïn. 

Això sí, hem de ser conscients quin és el nostre estat físic per poder aconseguir recorre els 50 km que separen Gavà de Montserrat. Una vegada conscients hem de seguir amb una preparació constant, caminar i fer quilòmetres. Una preparació insuficient és causa d’abandonament prematur i augmenta la possibilitat de lesions. 

Ja ho tenim clar, tan sols queda saber com fem la tornada que és lliure i amb possibilitats diferents, podem fer que ens reculli  un familiar o amic, en transport públic o amb l’autocar que ens retorna directament al punt de sortida, Gavà. 

Si no podem pel cas que sigui sortir des de Gavà, tenim la possibilitat d’afegir-nos a Martorell. Hem de fer la inscripció igualment, tan sols queda entabanar a algú que ens hi acosti o utilitzar el transport públic per arribar a l’hora del sopar. 

M’interessa però no puc caminar, puc ajudar?

El fet de no poder fer Gavà-Montserrat a peu, no vol dir que no puguis fer-ho, ho pots fer sent voluntari. 

Hi ha diferents maneres d’anar de voluntari: 

  • amb el teu cotxe i seguir el recorregut donant suport 
  • ajudant en el muntatge i desmuntatge dels punts de descans 
  • a la cuina preparant els àpats dels participants 
  • o en allò que creguis oportú pel bon funcionament i benestar de tots 

Quina és la recomanació que fa la organització?

Gaudir del camí, dels companys i de la nit.

Aconseguir la fita és el que ens proposem en el moment de la sortida, però arribar en bon estat físic és primordial, per això no és dolent si en un moment de la ruta hem de deixar de caminar, tot al contrari. I si arribés el cas, l’organització garanteix el trasllat fins al punt de trobada amb tots els participants a Martorell-Collbató-Montserrat. 

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers, la finalitat és millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si canvia d'opinió pot canviar la configuració sobre l'ús de les mateixes, i obtenir més informació sobre aquestes aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies