Consells

Ja sabeu que la organització posa a la vostra disposició una furgoneta per a que deixeu les vostres coses així que tot el que no sigui útil mentre camineu ho podeu deixar i recollir en cada una de les parades que es fan. A la bossa que hi deixeu ha d’anar tot, la manta, sac, roba, etc. però sempre dins de la bossa o motxilla i així serà molt més fàcil recuperar-ho tot en una sola vegada i no despistar-nos i deixar oblidat res. Si no us hi cap en una també podeu portar dues però sense passar-se i si van identificades amb el vostre nom o alguna cosa destacable millor que millor.

Us recordem que durant el trajecte no hi podreu accedir ja que encara que faci alguna aturada va directe al punt de descans per acomodar el lloc per quan arribeu ho trobeu a punt.

Què he de dur a la bossa?

Tot el que cregueu oportú però sense passar-se. Tot també dependrà del temps però es primavera i no se sap mai. Com que no és una marxa de resistència i anem fent aturades que per a molts de vosaltres seran llargues podeu portar un sac de dormir, una estoreta o una manteta, roba d’abric, calçat i mitjons de recanvi.

Encara que no sigueu de dormir agafeu una manta o l’estoreta per poder seure a sopar o canviar-se. La roba de recanvi és aconsellable per dos motius, un perquè reconforta canviar-se sobre tot la samarreta encara que sigui en arribar a Montserrat si no voleu fer-ho a cada parada i dos per si a la previsió del temps donessin la possibilitat d’algun xàfec. Sobra dir que la roba d’abric mai fa nosa prop d’un riu o en mig de muntanya encara que no sigui a ple Pirineu.

Què he de dur a mà des de la sortida?

Des de la sortida i sempre posat el carnet que us dona la organització i l’armilla o en el seu defecte una peça de roba reflectant però no una dessuadora que puc treure i posar ni tampoc un puntet a la màniga, ha de ser ben visible en tot el camí.

Encara que penseu que no la necessiteu una lot amb piles noves per assegurar-vos que la teniu a punt per a qualsevol moment que la pugueu necessitar, la nit és fosca i qui sap en quin moment ens farà falta un punt de llum o indicar on sou. La lot no és tan sols per saber què trepitgem és útil per senyalitzar, sobre tot a vehicles, que hi ha algú caminant a prop.

Sortim a les sis de la tarda amb el sol picant de valent però no oblideu que mentre anem vorejant el riu aquest sol baixarà i deixarà de picar, un polar no gaire gruixut, una dessuadora, o qualsevol altre peça de roba (que no sigui plàstic) no molt gruixuda segons lo fredolics que sigueu us ajudarà a que la suor no es refredi i us donarà escalf i la podeu dur lligada a la cintura o dins una petita motxilleta.

A la petita motxilla també hi podeu portar un impermeable, sense fer propaganda proposem visitar un basar qualsevol, allà trobareu uns que venen molt ben plegats i no pesen gens, clar que tot depèn de la previsió meteorològica però un per si de cas pot prevenir molts mal de caps.

Si sou dels que beveu sovint podeu dur una botelleta per anar reomplint en els punts d’avituallament que us anireu trobant en tot el camí. I si sou de menjar o addictes a barretes energètiques podeu portar alguna cosa per anar picant.

Qui millor que vosaltres per decidir quins efectes personals heu de dur amb vosaltres, el més aconsellable és no portar molta cosa per no tenir la temptació de deixar el sobre pes a un dels cotxes del voluntaris no sabem mai quan ens els podem retrobar.

M’interessa, què he de fer?

A part de llegir tots els apartats d’aquest web, tot el més interessant del blog i la normativa del A Peu Gavà-Montserrat, fer la inscripció des del web o presencialment. Des del web a l’apartat inscripcions i presencialment al Casal d’entitats Sant Jordi (més aquí)

Abans de tot conèixer quin és l’estat físic del moment i seguir amb una preparació constant, caminar i fer quilòmetres. Una preparació insuficient és causa d’abandonament prematur i augmenta la possibilitat de lesions.

Si ja ho tenim clar tan sols queda saber com fem la tornada que és lliure i les possibilitats varies, podem fer que ens reculli  un familiar o amic, en transport públic o amb l’autocar que ens retorna directament al punt de sortida, Gavà.

Si no podem per el cas que sigui sortir des de Gavà, tenim la possibilitat d’afegir-nos a Martorell. Hem de fer la inscripció igualment, tan sols queda entabanar a algú que ens hi acosti o utilitzar el transport públic per arribar a l’hora del sopar.

M’interessa però no puc caminar, puc ajudar?

El fet de no poder fer Gavà-Montserrat a peu, no vol dir que no puguis fer-ho, ho pots fer sent voluntari.

Hi ha diferents maneres d’anar de voluntari:

  • amb el teu cotxe i seguir el recorregut donant suport
  • ajudant en el muntatge i desmuntatge del punts de descans
  • a la cuina preparant els àpats dels participants
  • o en allò que creguis oportú pel bon funcionament i benestar de tots

Quina és la recomanació que fa la organització?

Gaudir del camí, dels companys i de la nit.

Aconseguir la fita és el que ens proposem en el moment de la sortida, però arribar en bon estat físic és primordial, per això no és dolent si en un moment de la ruta hem de deixar de caminar, tot el contrari. I si arribés el cas l’organització garanteix el trasllat fins al punt de trobada amb tots els participants a Martorell-Collbató-Montserrat.

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers, la finalitat és millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si canvia d'opinió pot canviar la configuració sobre l'ús de les mateixes, i obtenir més informació sobre aquestes aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies