Qué fem

A peu Gavà Montserrat, és una caminada nocturna de Gavà fins a Montserrat, oberta a tothom amb un mínim de preparació física, el recorregut suma uns 50 km dividits en tres etapes, 

  • Gavà-Martorell: sortida 18:00h  – 28 Km i 107 m de desnivell 
  • Martorell- Collbató sortida 1:30h  – 16 Km i 437 m de desnivell 
  • Collbató monestir de Montserrat pel camí de la Santa Cova: sortida a trenc d’alba –7 Km  i 754 m de desnivell 

El final de cada etapa s’aprofita per sopar i esmorzar amb tranquil·litat, descansar i reagrupar-nos que encara que cada participant porti el seu ritme s’intenta anar tant junts com sigui possible. És per això que tenim horaris concrets de sortida, però no d’arribada, ja que tot depèn del ritme que porti cadascú. 

No es tracta de cap mena de marxa o competició, tampoc de resistència ni de batre rècords, però si hi ha un premi… gaudir del camí amb companys, amics o familiars.

El camí és força planer i accessible a excepció evidentment, del tram de muntanya, això facilita l’acompanyament de vehicles de l’organització i voluntaris per donar tot el suport necessari com en punts i cruïlles del recorregut conflictius o amb possibilitat de pèrdua, oferir aigua, alguna cosa de menjar, uns segons de descans per agafar forces o simplement donar ànims. L’avituallament del qual hem parlat consisteix en aigua, llimones, taronges i allò que es consideri oportú. 

Un apunt important, en cada una de les aturades hi haurà el vehicle sanitari amb personal que vigilarà qualsevol ampolla o molèstia muscular i estarà pendent que la nostra salut sigui l’adient en tot moment. 

El trajecte que se segueix és senzill, sortim de Gavà i creuem els municipis de Viladecans i Sant Boi en direcció al riu Llobregat pel Parc Agrari i resseguim el camí del riu fins a Martorell on fem parada per sopar i descansar una miqueta. A la 1:30h de la matinada, ja recuperats, tornem a agafar camí, entre pistes i carrers passem per Abrera, Esparreguera i Collbató. Aquí en espera una petita aturada a esperar que el sol comenci a sortir i aprofitem per esmorzar, descansar i, qui vulgui, a dormir una estoneta. 

De seguida que el sol ens pica l’ullet, agafem el camí de la muntanya fins a arribar al monestir de Montserrat.  

L’organització ofereix una furgoneta per portar les bosses i motxilles fins als punts de descans de Martorell, Collbató i Montserrat. El caminant tan sols haurà de carregar amb les pertinences més personals i la llanterna.  

El lot, igual que l’armilla reflectant és obligatòria per la seguretat del caminant. 

Per aquells que no tenen una preparació prou adient, treballen aquell dia a la tarda o qualsevol altre motiu i no poden sortir de Gavà, tenim la possibilitat d’afegir-nos a Martorell. Hem de fer la inscripció igualment, tan sols queda entabanar a algú que ens hi acosti o utilitzar el transport públic per arribar a l’hora del sopar. 

No hi ha primer però si hi ha últim, és la persona que porta l’estendard de la colla, i és qui tanca el grup per a que ningú es quedi enrere.

Si arribés el cas que per cansament, lesió o altres qüestions s’hagués de deixar la caminada, l’organització assegura el trasllat fins a Montserrat. Però si es volgués tornar a casa i no continuar fins a Montserrat, s’haurà de fer des d’un dels punts de trobada Martorell o Collbató, ja que no es té accés a la motxilla amb totes les pertinences durant el recorregut. 

La tornada a casa és lliure, es pot fer en transport públic, privat, amb un familiar o amic, tot i això, l’organització contracta un servei d’autocar per facilitar la tornada preveient la reserva amb el pagament de la plaça en el termini estipulat. La reserva de places és limitada. 

La part del sopar i esmorzar s’encarrega l’organització amb el suport dels voluntaris. Ells tindran preparats entrepans, aigua, refresc, alguna peça de fruita, alguna altra de dolça, cafè i llet quan arribeu a Martorell i a Collbató igual encara que canviarà una mica el menú.  

Amb el permís de judest15 podeu veure el recorregut de l’any 2018 publicat a wikiloc, de fet en aquesta plataforma trobareu uns quants recorreguts de diferents anys. Però atents! La ruta no cada any és igual, sovint hi ha petites modificacions en part de l’itinerari a més que la pujada fins al monestir se sol intercanviar entre el Camí Vell i les Bateries, i el de la Santa Cova.  

Si voleu llegir més també podeu consultar al nostre blog o seguir navegant pel menú de l’ A Peu

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers, la finalitat és millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si canvia d'opinió pot canviar la configuració sobre l'ús de les mateixes, i obtenir més informació sobre aquestes aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies