Normes i recomenacions

IMPORTANT:

  • El fet d’inscriures a la passejada de tardor implica l’acceptació i seguiment d’aquestes normes i recomanacions.

Advertiments:

El participant pel fet d’inscriure’s assumeix que, per les característiques pròpies d’aquesta activitat i per ser realitzada en un entorn natural, no pot estar exempta de risc i l’accepta. La decisió de participar s’ha pres de forma lliure, voluntària i conscientment.

El participant ha d’estar en condicions psíquico-físiques necessàries per a la pràctica de l’activitat i es compromet a obeir les indicacions i ordres dels voluntaris durant la caminada.

L’entitat declina tota responsabilitat respecte a qualsevol dany o perjudici que la participació en aquesta activitat pugui causar als participants, encara que vetllarà per evitar-los. Els participants es fan responsables dels danys i perjudicis que puguin ocasionar a altres participants, a ells mateixos o a terceres persones físiques o jurídiques.

Normes d’actuació:
El participant es compromet a seguir fidelment les indicacions dels voluntaris i posar en el seu coneixement tota circumstància personal que intensifiqui els riscos de l’activitat. La responsabilitat del voluntari cessa en cas de desobediència.

El fet de participar voluntàriament, vol dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que l’activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.

El participant ha de comunicar als voluntaris qualsevol incident o irregularitat que hagi observat, especialment en relació amb la seguretat de la passejada i als seus integrants.

És obligat guardar un respecte absolut a les més essencials normes esportives, de companyia, de respecte per la natura, a les propietats, masies i conreus per on passi la passejada.

Els participants es fan responsables dels danys i perjudicis que puguin ocasionar a altres participants, a ells mateixos o a terceres persones físiques o jurídiques.

Trams i cruïlles amb trànsit rodat: En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s’ha de respectar el codi de circulació.

Equip i material: El participant ha de preveure el material necessari d’acord amb la descripció de la passejada, en termes generals són:
Calçat adient per a camins de muntanya– Roba adequada, es recomana dur pantalons llargs i màniga llarga. Estigueu atents a la meteorologia per si fos necessari dur un impermeable.
Menjar i aigua suficient en funció del recorregut previst.
Telèfon mòbil amb la bateria carregada
Una petita farmaciola i un xiulet

Mesures d’emergència: En cas d’accident o perill imminent, s’ha de comunicar tot seguit al guia o trucar al telèfon d’emergències 112 si la situació ho requereix. En funció del perill, el voluntari pot sotmetre a consens les actuacions a seguir per tal de resoldre la situació de la millor manera possible i segons el criteri del grup.
En cas d’accident o indisposició imprevista, els voluntaris no tenen mitjans per evacuar als participants, encara que col·laboraran per fer-ho de la millor manera. Tanmateix, en cas d’abandonament o al final de la caminada, els organitzadors no tenen mitjans per traslladar els participants al transport públic. L’entitat ofereix el guiatge no professional ni remunerat, per tant, l’activitat no té cap classe d’assegurança ni mitjans, és per això que heu d’estar federats (llicència de la FEEC/FEDME) o disposar d’alguna assegurança que us cobreixin els riscos de les activitats per la muntanya.

Mesures de protecció mediambiental: S’ha de guardar respecte al medi ambient: No llenceu cap mena de deixalla (encara que sigui orgànica), no arranqueu cap mena de planta i no destorbeu a la fauna.

Notes addicionals:

Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de sortir.
Si porteu gos, el seu amo és el responsable del comportament de l’animal i que no molesti a la resta dels caminants. Cal dur-lo lligat i seguir les normatives concretes referents a l’animal.
El mal temps no serà obstacle per dur a terme la caminada, encara que ens reservem el dret de suspendre-la en cas que es consideri justificat per la seguretat.

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers, la finalitat és millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si canvia d'opinió pot canviar la configuració sobre l'ús de les mateixes, i obtenir més informació sobre aquestes aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies