Qué és

A peu Gavà Montserrat,

és una caminada nocturna de Gavà fins a Montserrat, no es tracta de cap tipus de marxa o competició, tampoc de resistència ni de batre rècords però si hi ha un premi… gaudir del camí amb companys, amics o familiars.

Aquest 2019 és el 56è A peu a Montserrat.

És oberta a tothom amb un mínim de preparació física, el recorregut suma uns 50 km dividits en tres trams,

  • Gavà-Martorell: sortida 18h  – 28Km i 107m de desnivell
  • Martorell- Collbató sortida 1,30h  – 16Km i 437m de desnivell
  • Collbató monestir de Montserrat pel camí de la Santa Cova: sortida a trenc d’alba –7Km  i 754m de desnivell

Aquestes aturades són per poder sopar i esmorzar amb tranquil·litat, descansar i reagrupar-nos que encara que cada participant porti el seu ritme s’intenta anar el més junts possible. És per això que tenim horaris concrets de sortida però no d’arribada ja que tot depèn del ritme que porti cadascú.

Creuem els municipis de Viladecans i Sant Boi fins arribar al riu Llobregat a l’alçada de Santa Coloma de Cervelló, resseguim el riu fins a Martorell a fer l’aturada del sopar i descansar una miqueta. A la 1,30 de la matinada, ja recuperats, tornem a agafar camí, entre pistes i carrers passem per Abrera, Esparreguera i Collbató. Aquí ens beneficiem d’una petita aturada per esperar a que el sol comenci a sortir i aprofitem per esmorzar, descansar i qui vulgui a dormir una estoneta.

De seguida que el sol ens pica l’ullet, agafem el camí de la muntanya fins arribar al monestir de Montserrat.

El camí és força planer i accessible a excepció del tram de muntanya, la qual cosa facilita que el participant vagi acompanyat durant tot el trajecte de vehicles de suport per indicar la direcció, donar suport i avituallament. Aquest avituallament consisteix en aigua, llimones, taronges i allò que es consideri oportú segons els quilòmetres recorreguts. Des del inici fins a Montserrat, també ens acompanyarà un vehicle d’assistència mèdica per resoldre sovint problemes d’ampolles i musculars que poguéssim tenir.

Amb el permís de judest15 podeu veure el darrer recorregut, any 2018, publicat a wikiloc atents que la pujada a Montserrat és pel camí de les Bateries, també trobareu altres rutes que han compartit companys d’altres anys.

Pe aquells que no tenen una preparació adient, treballen o qualsevol altre motiu i no poden sortir des de Gavà, es dóna la possibilitat de sortir des de Martorell. Les dos úniques condicions son notificar-ho en el moment de la inscripció i arribar a l’hora de sopar.

No hi ha primer però si hi ha últim, és la persona que porta l’estendard de la colla, i és qui tanca el grup per a que ningú es quedi enrere.

La organització ofereix una furgoneta per portar les bosses i motxilles fins els punts de descans de Martorell, Collbató i Montserrat. El caminant tan sols haurà de carregar amb les pertinences més personals i la llanterna. La lot, igual que l’armilla reflectant és obligatòria per la seguretat del caminant.

La tornada és lliure, però hi ha la possibilitat de tornar a casa amb autocar reservant plaça i fer efectiu el seu pagament dins el termini d’inscripció.

Si voleu llegir més també podeu consultar el nostre blog. o seguir navegant pel menú de l’ A Peu

Aquesta pàgina web utilitza cookies de tercers, la finalitat és millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Si canvia d'opinió pot canviar la configuració sobre l'ús de les mateixes, i obtenir més informació sobre aquestes aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies